Rodoslov maksimovic.rs  
максимовић.срб
ПОЧЕТНА СТРАНА
РОДОСЛОВЉЕ
ПРИРУЧНИК
ЛИТЕРАТУРА
РОДОСЛОВИ
ФОТО АЛБУМ
О МЕНИ
ЛИНКОВИ
КОНТАКТ
РОДОСЛОВИ
Родослови
Моји директни преци
Максимовићи
Милентијевићи
Димитријевићи
Јовановићи
Спасићи/Ђорђевићи
Никетићи
Савићи
Младеновићи
Петровићи
Андрејевићи
 

Родослов фамилије Милентијевић

Milentijeic

Најстарији познати члан фамилије Милентијевић је Милентије Милисављев, рођен 1813. године. Према његовом имену фамилија је добила презиме и то сигурно после њенове смрти што је могло да се деси вероватно 70-тих година XIX века.

Према попису из 1863. године Милентије је живео у малом и сиромашном домаћинству у селу Лужнице са женом Миленом и четворицом синова. Њихово најстарије дете је била моја чукунбаба Настасија која је у то време већ била удата за мог чукундеду Вуицу и са њим живела у Чумићу. Милентије и Милена су имали и још једну ћерку Драгу која се у попису не спомиње вероватно зато што је рођена нешто касније.

Милентијевићи су још неко време живели у Лужницама, а онда су се предвођени најстаријим Милентијевим и Милениним сином Владимиром населили у село Копљаре недалеко од Аранђеловца. У том селу се и данас налазе две породице Милентијевића, и одакле су се ширили даље. Тако је међу Настасијиним потомцима сачувано да имају родбину у Копљарима, као и међу Милентијевићима да су у Копљаре стигли из Лужница и да су у сродству са Гачићима из Чумића (Настасијина ћерка Милева је била удата за Милоја Гачића).

У прикупљању података о Милентијевићима највише ми је помогла Бранка из Рима и Милан из Копљара.

Приказе родослова фамилије Милентијевиће можете видети у графичком и текстуалном облику.

Породична слава Милентијевића је св. Никола - Никољдан (19. децембар). 
Copyright © 2006 Драган Максимовић
Сва права задржана!