Rodoslov maksimovic.rs  
максимовић.срб
ПОЧЕТНА СТРАНА
РОДОСЛОВЉЕ
ПРИРУЧНИК
ЛИТЕРАТУРА
РОДОСЛОВИ
ФОТО АЛБУМ
О МЕНИ
ЛИНКОВИ
КОНТАКТ
МАПА САЈТА
ПОЧЕТНА СТРАНА
 

Уводна реч

Први пут сам се заинтересовао да сазнам нешто више о својим прецима и родбинским односима крајем седамдесетих година, што значи пре скоро тридесет година. Од тада сам више пута прекидао и отпочињао тај рад, полазећи од почетка или настављајући од већ прикупљеног. Радећи на прикупљању података аматерски, самоуко и несистематски, изгубио сам на жалост много времена и енергије да бих прикупио податке и искуство које излажем на овој презентацији.

Ова презентација је настала као резултат моје жеље да прикупљене податке поделим пре свега са рођацима тј. члановима фамилија чије сам родослове покушао да направим. Често ми се дешавало да сам податке добијао из друге или треће руке, тако да су поједине гране или читави родослови непотпуни. Из ове чињенице произилази други разлог за представљање резултата мог прикупљачког рада а то је нада да ћу на овај начин ступити у контакт са члановима тих фамилија које нисам уврстио у родослов и да ће ми они помоћи да употпунимо заједничке родослове.

Трећи, и не мање важан разлог, је моја жеља да моје досадашње искуство и прикупљени материјал општег карактера поделим са свима онима који су можда сада на почетку откривања својих предака и порекла, као и свима онима којим то моје искуство може бити од користи.

Драган Максимовић, дипл.инж.машинства 
Copyright © 2006 Драган Максимовић
Сва права задржана!