Rodoslov maksimovic.rs  
максимовић.срб
ПОЧЕТНА СТРАНА
РОДОСЛОВЉЕ
ПРИРУЧНИК
ЛИТЕРАТУРА
РОДОСЛОВИ
ФОТО АЛБУМ
О МЕНИ
ЛИНКОВИ
КОНТАКТ
РОДОСЛОВИ
Родослови
Моји директни преци
Максимовићи
Милентијевићи
Димитријевићи
Јовановићи
Спасићи/Ђорђевићи
Никетићи
Савићи
Младеновићи
Петровићи
Андрејевићи
 

Родослови

На овим странама представљам резултате прикупљања података о мојим прецима односно родословима фамилија чији сам ја члан.

На првом месту ту је родословно стабло мојих директних предака. Након тога следе родослови фамилија из којих потичу моји преци а приказују све потомке заједничког претка. На почетку је то родослов по мушкој линији фамилије Максимовић, а затим следе родослови фамилија из којих потичу: моја мајка (Никетић), бабе (Јовановић, Младеновић), прабабе (Димитријевић, Спасић, Савић, Петровић) и чукунбабе (Милентијевић, Андрејевић).

При прикупљању података и састављању родослова руководио сам се принципом да пратим и приказујем подједнако и мушке и женске линије јер ми је циљ да прикажем свеобухватно крвне родбинске везе тј. све потомке заједничког претка.

Родослови су приказани у два облика. Први је графички облик који је визуелно пријемчијиви и лакши за сналажење. На родослову овог облика су приказани искључиво чланови фамилије који су у крвном сродству. У текстуалном облику је приказано више података (датум и место рођења и смрти, занимање, датум и место венчања, име и презиме родитеља, имена деце, фотографија) у односу на графички облик. У овом облику приказују се и супружници чланова фамилије - крвних сродника. 
Copyright © 2006 Драган Максимовић
Сва права задржана!