Rodoslov maksimovic.rs  
максимовић.срб
ПОЧЕТНА СТРАНА
РОДОСЛОВЉЕ
ПРИРУЧНИК
ЛИТЕРАТУРА
РОДОСЛОВИ
ФОТО АЛБУМ
О МЕНИ
ЛИНКОВИ
КОНТАКТ
МАПА САЈТА
ЛИНКОВИ
Линкови
Домаћи родослови
Домаћи портали
Страни портали
Удружења и институције
Програми
     Српски родослови и родослови из Србије

       <<   1   2   3   4   5   6   7   8   >>

1.

Династија Немањића
Немањићи су средњевековна српска династија која је најдуже владала Србијом. Династија је названа по Стефану Немањи, оснивачу династије који је повезан са Вукановићима по мушкој линији и са Војислављевићима по женској линији. У династији има једанаест владара, с тим што се династија наставља бочном, женском линијом у династију Лазаревића, а касније и Бранковића, који владају делом Срба до прве половине шеснаестог века.

2.

РОДОСЛОВНЕ ТАБЛИЦЕ СРПСКИХ ДИНАСТИЈА И ВЛАСТЕЛЕ, Алекса Ивић
Састављање родослова био је омиљен посао учених Срба у прошлим вековима. Родослови старих српских владара преписивани су по манастирима и преношени су с нараштаја на нараштај те су и данас врло важан извор за српску историју. Родословним студијама су се бавили и сви наши главнији повесничари. Иларијон Руварац је био особито јак у тој помоћној грани историје. Многа нејасна питања су расветлили Стојан Новаковић, Јован Томић, Љуба Стојановић, Јован Радонић, Љуба Ковачевић, Љуба Јовановић, Ст. Станојевић, Константин Јиречек, Људевит Талоци, Михаило Ласкарис, Радослав Грујић, Ђ. Радојичић и други.

3.

Родослови српских династија из Зете и Црне Горе, Јован Б. Маркуш
Приказани родослови у нашој публикацији се односе на српске династије које су владале Зетом или Црном Гором или су поријеклом из Зете и Црне Горе. Благодет за народ Зете и Црне Горе представља чињеница да су управо за овај простор везане и три светородне династије: Војисављевића, Немањића и Петровић-Његоша. Родословне таблице у овој публикацији се темеље на напред наведеним генеалошким изворима са неопходним измјенама које се односе на аутентична имена у родослову Петровић-Његош.

4.

Родослов породице Карађорђевић
Званична презентација краљевске породице Карађорђевић.

5.

Родослов породице Карађорђевић
Породично стабло породице Карађорђевић.

6.

Родослов Црнојевића
Како су се - Богу хвала! породица Црнојевића и породице наших одива прилично разгранале то овај родослов има за циљ да се неки подаци о нашим прецима, а и о нама, отму од заборава. Посредством овог родослова моћи ћемо да се упознамо и са постојањем и неких веома блиских рођака, које можда никада - на жалост нисмо ни видели. Овај родослов сам сачинио и технички обрадио на основу података које су ми давали многи рођаци, а нарочито Војо Савов из Куле, на чему вам се свима најтоплије захваљујем. Посебну захвалност дугујем стричевима - покојном Саву Васову и Перу Машанову који су ме увели у свијет сјећања на ђедове и прађеда Богдана, као и у времена њихових страдања и страдања наших најближих. У текстовима које сам написао о својим прецима и стричевима дао сам само неке од њихових важнијих биографских података.

7.

Списак знаменитих личности Првог српског устанка
Списак знаменитих личности Првог српског устанка је списак вођа, обласних господара на почетку устанка, највиших државних званичиника, чланова Правитељствујушчег совјета (владе), нахијских војвода, војвода на кнежинама и других чланова управе и старешина српске државе и војске у Првом српском устанку, односно борби за обнову самосталне и независне српске државе и ослобођење и уједињење српског народа.

8.

Списак истакнутих породица у Кнежевини и Краљевини Србији
Списак најистакнутијих српских породица у Кнежевини и Краљевини Србији јесте списак породица које су својим учешћем у обнови и изградњи српске државе имале значајан утицај на државну и друштвену историју Србије у деветнаестом веку, односно у периоду од 1804. године до 1914. године. Наравно и овде има изузетака због целовитости списка. На пример неке од истакнутијих породица из Земуна, које су биле у блиским везама са Београдом и учествовали у оснивању Српске Војводине 1848. и сл.

9.

Родослов рода Малешевци
Добродошли на интернет презентацију посвећену роду Малешеваца. На овом месту се можете информисати о прошлости и гранању овог старог и веома раширеног рода, који слави специфичну и ретку крсну славу, св. Игњатија Богоносца, 2. јануара по новом календару (20. децембра по старом).

10.

Родослов рода Малешевци
Први писани трагови о Малешевцима потичу из XIV века, са простора Старе Херцеговине. За братства и породице малешевског племена карактеристично је да славе Светог Игњатија Богоносца
Направљено уз помоћ 'Максиног алата за родословно стабло'
Copyright © 2006 Драган Максимовић, www.maksimovic.rs

 
Copyright © 2006 Драган Максимовић
Сва права задржана!